recomandare: cvartet pentru o lavaliera

7 06 2008

CVARTET PENTRU O LAVALIERA

– instalatie coregrafic-sonora –

– compoziţie în timp real –

10, 11, iunie la ora 20.00

La Galeria UNA, strada General Budişteanu nr.10

Concept Vava Stefanescu

Co autori Carmen Cotofana, Mihaela Dancs, Mihai Mihalcea (dansatori) si Julien Trambouze (artist sonor).

Scenografie : Mihai Păcurar

Informatii suplimentare si rezervari: lavaliera@liternet.ro

Sponsor : Razvan Penescu (pfa)

Proiect realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National

———————–

Cvartet pentru o lavalireră – este o instalaţie coregrafic – sonoră ce pune în discuţie ideea claustrării, a lipsei de distanţă, a relaţiei cu celălalt, ideea ca sîntem ostaticii propriei noastre existenţe. Fiind o compoziţie în timp real singurul punct de referinţă şi sprijin este situaţia vizibilă/audibilă, constantă timp de 60 de minute.

Toate ideile – un fel de cuvinte cheie de la care se porneşte – vin în conjuncţie cu mişcarea sunetului, cu privirea publicului şi astfel se nasc alte idei, foarte neaşteptate..

Aleatoriul prezenţei condiţionate de un anume context, atenţia asupra ritualilor de percepţie, rămîn pentru mine preocupări continue dar şi facinaţii ale acestui “du-te vino” între ficţiune şi realitate.

Vava Ştefănescu.- coregraf

——-

Nu ştiu nici dacă sunt prima persoana fizica care investeste intr-un spectacol. Dar cred că gesturile de acest gen nu lasă lumea la fel cum era înainte de ele. Cred că aceste mici exemple produc, în timp, un declic important. Cred că sunt mulţi oameni care îşi imaginează că nu au bani să finanţeze un spectacol şi care aleg să îşi facă depozite bancare, sau oameni care ar accepta ideea de a finanţa, dar nu ştiu cum să o facă. Cred că sunt oameni care nu mai ştiu să aleagă din mormanul de lucruri care sunt agresiv şi nepotrivit promovate. Gesturile mele încearcă să pună lucrurile la locul pe care eu îl cred cel mai potrivit. Încerc să construiesc în jurul meu o normalitate în care să mă simt bine şi cred că cei din jur vor aprecia dacă ceea ce fac eu li se potriveşte şi lor.

Razvan Penescu – sponsor

———–

articole preluate din Ziua, Romania Libera, Dilema, Time Out, Financiarul

http://agenda.liternet.ro/cronici/cvartetpentruolavaliera.html

fotografii din repetitii :

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=cvartetpentruolavaliera


Actions

Information

Leave a comment