Loc improvizat de Reciclat (Istorie)

8 05 2008

Instalatie, Simion Cernica
Curator, Denise Radulescu

Interventie desfasurata in doua acte
Misterioasa disparitie din scena crimei

Surprinzatoare reaparitie din groapa de gunoi

Instalatia gandita de Simion Cernica utilizeaza timpul ca “amprenta” aplicata iremediabil unei societati convalescente. Memoria este pliata, iar urmele comunismului sunt investigate atat obiectiv, detasat, ca piese de muzeu, cat si cu implicarea subiectiva rezultata din recunoasterea obiectelor-semn ale acelei perioade si din reamintire si reconstientizarea acestora ca fragmente aproape organice extrase ca intr-un laborator cinic din corpul privitorului. Publicul este pus in fata reziduurilor epocii trecute ca in fata propriilor excrescente patologice ce le-au fost extirpate la timp (sau nu). Denise Radulescu

Simion Cernica despre instalatie:

„Da, si eu as vrea sa ma duc adanc, sau high in uitarea, adormirea, memoria, amnezia colectiva cu aceasta punere in scena/ interventie/ instalatie, si sa Star(t)s a fire!”

Acest show vizual se afla intr-un dialog la nivel ideologic cu spectacolul “Stars High in Amnesia’s Sky” al coregrafului Mihai Mihalcea, iar vernisajul care se va desfasura pe data de 10 mai, ora 19.00 in spatiul Mediatecii CNDB functioneaza ca un preambul al acestui spectacol, ce se va desfasura cu o ora mai tirziu.


Actions

Information

Leave a comment